Analytiker: Microsoft Dynamics 365 er et stærkt våben i konkurrencen mod ERP- og CRM-leverandører.

Microsoft har med lanceringen af deres Dynamics 365 suite skabt et helt unikt produkt, der vil få stor indflydelse på både ERP og CRM markedet. Specielt fremhæves “out of the box” integrationen med de øvrige Microsoft produkter, som f.eks. Office 365.
Dette er en af konklusionerne i  Rebecca Wettemanns, Vice President of Research i Nucleus Research, rapport “Microsoft announces Dynamics 365”

Rebecca Wettemann er en førende analytiker indenfor hendes felt og rapporten er hendes bud på hvilke styrker, differentierende egenskaber og konkurrencemæssige højdepunkter Microsoft tilbyder i deres Dynamics 365 løsning. Integration betyder alt i dag og Wettemann bemærker bl.a., at Dynamics 365 “giver Microsoft et stærkt våben i konkurrencen mod stand alone ERP- og CRM-leverandører.”

Og hun fortsætter: “Det mest overbevisende er den dybe integration af ERP, CRM og desktop produktivitet, der gør det muligt at eliminere de omveje, der ofte skal til for at få applikationer til forskellige behov i forretningen til at arbejde sammen.”

“Selv om det altid har været muligt at integrere CRM og ERP, er de ofte blevet holdt i hver sin silo, fordi det ikke er omkostningseffektivt at samle løsningerne – eller fordi det er anstrengende løbende at skulle håndtere konflikter mellem datamodellerne (i den voksende realtidsverden er batchsynkronisering og konflikthåndtering for langsomt eller for besværligt til at være produktivt). Dynamics 365 sænker indgangsprisen på at udvikle mikro-apps designet til at hjælpe medarbejdere med at udføre bestemte funktioner, hvor de kritiske data ligger i mere end ét system.”

Historien om One Microsoft gør en afgørende forskel for Dynamics 365s:

“Det er en markant lancering for Microsoft. Den viser, hvor langt virksomheden er nået med at se Dynamics-forretningen i sammenhæng med resten af Microsoft-produkterne, siden Satya Nadella overtog tøjlerne. CRM og ERP er applikationer, der traditionelt er blevet købt hver for sig, eller i det mindste af forskellige købere, og med undtagelse af NetSuite og Acumatica (i den lave ende af markedet), tilbyder kun få andre en fælles platform og datamodel for CRM og ERP – og ingen ud over Microsoft kan tilføre mulighederne for produktivitet via Office.”

Ser hun på Microsoft og Dynamics 365 ud fra et konkurrencemæssigt synspunkt, peger Wettemann på afgørende fordele som AppSource og Office 365:

“Lanceringen gør også begreber som componentization og micro apps tilgængelige for slutbrugeren. Selv om Salesforce med Lighting måske har været foran i spektret af udviklingsværktøjer, åbner Office 365 for helt nye muligheder for rollebaserede line-of-business applikationer, der driver forretningsprocesserne i stedet for blot at indsamle data om dem.”

Du kan downloade og læse den fulde rapport her:
Microsoft announces Dynamics 365

Om Nucleus Research:
Nucleus Research er en førende leverandør af værdifokuseret teknologisk research. Nucleus grundlæggende analysemetode følger almindeligt anerkendte regnskabsprincipper og bygger på mere end et årti med ekspertundersøgelser og kvantificering af omkostninger og fordele forbundet med teknologibeslutninger. Som et uafhængigt analysefirma udfører Nucleus Research ikke betalt arbejde for opdragsgivere, brugerdefineret forskning eller forskning beregnet på anbefaling. Se mere her Nucleus Research Website

Oversættelser kommer fra Microsofts blog indlæg af Jan Trudslev: Link